De joniske øer kanter Grækenlands vestkyst og er kendte for både deres frugtbarhed, frodige vegetation og det blå hav. naturen er ikke så egnet til ø-hop som Kykladerne, men er mere egnede til en virkelig god ferie, hvor man mere eller mindre bliver det samme sted og påskønner det. Svømningg, dykning og alle former for vandsport er lige så godt her som alle andre steder.,og så er der også en masse andre fine muligheder for bare at nyde naturen.
De Joniske øer i Grækenland består af Zakynthos, Kefallonia, Antipaxoi, Paxoi, Azkynthos.
Den internationale havpark på Zakynthos giver store muligheder for vækst i turisme. Opgaven for havparken er at beskytte øens vigtigste naturarv, Caretta Caretta havskildpadderne, og opretholde en økologisk ligevægt gennem bæredygtig udvikling af havområdet i den store Laganas-bugt og øerne i Zakynthos præfektur. Havparken stiler også efter at udvikle nye initiativer og økonomiske aktiviteter, der er forenelige med principperne om at bevare dyrelivet og landskabet i den store region. Samtidig gør man på lokalt plan i samarbejde med ledelsen for havparken en stor indsats for at forbedre de informations- og uddannelsestjenester, som tilbydes. Endvidere kan miljøuddannelsescentret, der løbende udfører et vigtigt arbejde i Messalas’ renoverede palæ i Lithakia, blive en betydningsfuld attraktion uden for Grækenlands grænser. Bestræbelserne går ud på at tiltrække såvel et større antal gæster til den uddannelsesmæssige turistsektor som et bredere publikum, der ønsker at berige deres ophold i regionen med viden om lokal natur og kultur.
Gastronomi og landbrug
Foruden sin omfattende udviklede turistinfrastruktur ligger Laganas også i landbrugsregion, hvor der først og fremmest dyrkes oliven og druer. Og der er et betydeligt fiskeri i kommunen. Den traditionelle olivenhøst, de moderne olivenpressere, druehøsten og hjemmefremstillingen af vin og talrige andre aktiviteter af interesse for turister i landbrugserhvervet kan hjælpe til udviklingen af alternativer og agroturisme. Det vil også forlænge turistsæsonen. Tavernaer og bagerier i landsbyerne ved Laganas bager stadig brød og tærter i traditionelle stenovne. Fremragende lokale råvarer danner grundlag for fortræffelige traditionelle lokale retter, som er bedst, når de ledsages af den lokale vin, Verdea. Gæster skal sørge for at smage områdets oste, rosiner og de traditionelle snacks ”pasteli” og ”mandolato”.
Sport og udendørsaktiviteter
Laganas har mange udendørs- og sportsaktiviteter at tilbyde, herunder en hel række af forskellige former for vandsport – sejlsport, surfing og dykning ned til en af Grækenlands smukkeste havbunde. Stranden er særligt sikker. Man kan også vandre på bjergstier gennem skove med gamle pinjetræer, ride i de to lokale rideklubber, køre mountainbike eller øve kørefærdigheder på en særlig væddeløbsbane. Laganas har noget at tilbyde enhver, uanset hvor ens interesser ligger. Familier med små børn kan svømme i Laganas-bugten, mens naturelskere vil nyde en bådtur ud til Caretta Caretta havskildpaddernes levesteder. Desuden er Laganas hvert år vært for ”Vezalia Svømmestævne”, opkaldt efter den første belgiske anaton, som led skibbrud på øen i 1560 og blev der for resten af sit liv. Svømmeklubber fra hele Grækenland deltager i stævnet.
Underholdning – afslapning
Fra intime barer og tavernaer, der spiller lokale ”kantaades” og ”arekies” (en slags serenader og ballader) til kosmopolitiske natklubber, der disker op med den nyeste pop- og dansemusik – Laganas kan opfylde ethvert ønske.